Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdam Energie neemt het heft in eigen hand

  •  
29-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Energie-coöperatie opgericht om eerlijker en duurzamer energie samen te delen
Wie in Amsterdam meer zicht wil hebben op alle kosten en de kwaliteit van zijn of haar energiemaatschappij kan ook overwegen zelf deel-eigenaar te worden van zo’n maatschappij. Amsterdam Energie is een coöperatieve energiemaatschappij zonder winstoogmerk. Alle winst gaat naar duurzame coöperatieve projecten in Amsterdam, waar de leden zelf voor kiezen.
Grote energiemaatschappijen voldoen niet langer aan de wens van de klant. De vraag naar eerlijke en duurzame energie wordt steeds groter, maar het aanbod blijft uit. Oplossing: zelf een energiemaatschappij oprichten. Amsterdam Energie is er zo een, maar niet de eerste. Zo werd Energie Dongen eerder al een groot succes.
De initiatiefnemers van Amsterdam Energie hebben een ‘manifest’ geschreven met hun overwegingen en tellingen. Ze schrijven onder meer.
Markt om de markt? Aanhoudende onrust op financiële markten en onzekerheden rond het Europese project trekken samen op met zorgen over het klimaat en de schaarste van fossiele brandstoffen. De tijd is voorbij dat de vrije markt als verheerlijkt principe onze samenleving stuurt. We hebben niets tegen de markt, wel tegen anoniem aandeelhouderskapitalisme.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.