Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdam geeft gratis zelftesten aan mensen met weinig geld

  •  
21-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
Basisscholen krijgen zelftesten voor de leerlingen

© HARMELEN - Dozen met coronazelftesten worden afgeleverd bij basisschool De Horizon. Alle basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs ontvangen de eerste lading zelftesten voor leerlingen

Amsterdam verstrekt deze week 100.000 pakketten met twee mondkapjes en vier zelftesten in wijken met een lage vaccinatiegraad. Op die manier probeert de gemeente de verspreiding van het coronavirus tijdens de feestdagen te beperken, meldt Het Parool.
In de buurten waar weinig mensen zijn ingeënt, zijn de bewoners ook gemiddeld armer. GroenLinks-raadslid Jenneke van Pijpen drong er daarom bij het college op aan om zelftesten gratis te verstrekken. Wethouder Simone Kukenheim (D66, Zorg) nam het idee over.
" De gemeente gaat de pakketten huis-aan-huis bezorgen, ze worden bij markten uitgedeeld en zijn tussen kerst en oud en nieuw af te halen bij de Huizen van de Wijk. De Voedselbanken en het Rode Kruis helpen ook mee aan de verspreiding."
In de hoofdstad gaat Omikron al veel rond. Vermoedelijk is de nieuwe variant al dominant in Amsterdam. Sinds eind vorige maand adviseert het kabinet een zelftest bij klachten. Scholen krijgen om die reden al langer gratis zelftesten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.