Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdam doet jeugdreclame voor ongezond voedsel in de ban

  •  
04-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
8102130016_aaaf84b499_k
Reclame voor ongezond voedsel voor kinderen is per 1 januari verboden op Amsterdamse metrostations. Dat staat opgenomen in het nieuwe reclamecontract. Het verbod geldt voor alle 58 metrostations in de hoofdstad.
De gemeente Amsterdam heeft samen met de Alliantie Stop Kindermarketing besloten dat de reclame voor ongezonde producten die speciaal op jongeren tot 18 jaar is gericht, niet meer welkom is op de 200 abri’s, 30 grote billboards en 52 digitale borden.
Behalve op de metrostations, zullen de reclames voortaan ook worden geweerd op alle evenementen van de gemeente, gemeentelijke locaties en bij gesubsidieerde evenementen. Met het verbod wil de gemeente de obesitas onder jongeren verder terugdringen. Verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg: ‘Vroeger zagen we overal reclame voor sigaretten. Nu vinden we het normaal dat we kinderen daar niet meer aan blootstellen. Met ongezonde voeding moet het ook die kant op gaan.’
Bron: AT5 / cc-foto: Udo Geisler
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.