Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdam krijgt digitale slotgracht

  •  
07-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
A10-Adam_300.jpg
Iedere auto die de hoofdstad binnenrijdt, wordt straks gescand
Iedereen die Amsterdam binnenrijdt met de auto zal binnenkort gescand worden. De beelden die worden gemaakt van de kentekens zullen gebruikt worden om overlastgevende taxichauffeurs en jeugdige criminelen aan te pakken. Burgemeester Eberhard van der Laan ziet ‘geen juridische belemmeringen’ voor deze aanpak.
Met de instemming van de maatregel krijgt hoofdcommissaris Bernard Welten zijn lang verwachte ‘digitale slotgracht’. De politie Amsterdam zal voor het scannen van de nummerplaten camera’s gebruiken die nu al controleren of er geen vervuilde vrachtwagens de stad in rijden.
De politie Amsterdam mocht voorheen alleen kentekens controleren op incidentele basis. In de toekomst zegt Van der Laan de camera’s ook te willen inzetten voor andere doeleinden. Zoals bijvoorbeeld het traceren van daders van gewapende overvallen. Het Parool: Digitale ring scant alle auto’s
Discussieer verder: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.