0

Amsterdam krijgt een nieuwe – groene – marathon

Schrijver en hardloopfanaticus Abdelkader Benali is het gelukt door middel van crowdfunding nieuwe marathon op te zetten, door het hart van 'groen Amsterdam'

Het begon allemaal met een simpele tweet van schrijver en hardloper Abdelkader Benali, waarin hij opperde dat Nieuw West in Amsterdam een mooie buurt zou zijn voor een marathon. Het groene hart van de stad is uniek, daar wil iedere hardloper wel doorheen joggen. Wat volgde is de eerste crowdfunding-operatie om geld in te zamelen om de marathon te kunnen realiseren. En dat is gelukt. 11 mei wordt de eerste Groene van Amsterdam gehouden.


Het hele project wordt georganiseerd door bewoners, vrijwilligers en de lopers zelf en gefinancierd door middel van crowdfunding. Er gaat extra aandacht uit naar de omgeving, er is een boerenmarkt ‘waar genoten kan worden van al het goede dat de boeren en duurzame ondernemers van Nieuw West te bieden hebben’, schrijven de organisatoren op de website.

De organisatoren wilden in 15.000 euro inzamelen, daar zijn ze nu ruim overheen. Wie mee wil lopen, betaalt een kleine bijdrage. Wie meer geeft krijgt een boerenkist vol lekkers, privé-trainingen bij een atletiekvereniging, een workshop met Abdelkader Benali, of een rondleiding door het groene hart van enthousiaste biologen. 

Het logo van de Groene van Amsterdam is een vos. “Omdat ie snel en slim is en omdat ie zich verborgen houdt in Nieuw-West, klaar om ontdekt te worden.”

Het ingezamelde geld wordt gebruikt om de kosten van de marathon te dekken. Blijft er geld over? Dan is het de bedoeling om de marathon volgend jaar weer te organiseren.

Voor meer informatie, of inschrijven voor de marathon of de 10K-loop, bezoek je de website van de Groene van Amsterdam.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)