16

Amsterdam moet meer aan veiligheid voetgangers en fietsers doen

Hoofdstad zakt naar 20e plaats op wereldranglijst van leefbare steden

Het gezaghebbende tijdschrift Monocle heeft de jaarlijkse lijst van meest leefbare steden in de wereld bekend gemaakt. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar welvaart maar ook naar hoe prettig het is om er te wonen.

The Monocle Quality of Life Survey 2015 from Monocle on Vimeo.

De 9 miljoen inwoners tellende Japanse hoofdstad Tokyo staat op nummer 1. De stad weet als geen ander cultuur, economie en leefbaarheid te combineren, veiligheid en hoffelijkheid zijn er dominant. Bovendien is de stad wel enorm maar toch niet druk. Tokyo is daardoor aantrekkelijk voor zowel inwoners als toeristen. De meest leefbare Europese stad is Wenen, uit de as herrezen volgens de opstellers. Lang had Wenen de reputatie van een gigantisch bejaardenhuis met dito sfeer maar dankzij investeringen in cultuur en modernisering is het nu de fijnste stad van het continent.

Amsterdam is ten opzichte van 2014 gezakt en staat nu op een 20e plaats. De redactie beschouwt de opbloei van de koffie- en lunchcultuur als positief maar ziet graag verbeteringen op het gebied van veiligheid voor voetgangers en fietsers.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)