36

Amsterdam negeert GGD advies om crèches te sluiten

Onderzoek Argos en Nieuwsuur: Privatisering kinderopvang en overheidsbezuinigingen leiden tot slechte kwaliteit kinderopvang

De gemeente Amsterdam negeert oproepen van de GGD om kinderdagverblijven te sluiten. De crèches werden na onderzoek van de GGD als onveilig bestempeld, maar de gemeente ondernam geen actie.

Uit onderzoek van VPRO-radioprogramma Argos en Nieuwsuur blijkt dat Amsterdam de adviezen van de GGD in de wind sloeg. Dat terwijl de gemeente na de grote kindermisbruik zaak met Robert M. beloofde strenger toezicht te houden. 

In acht kinderdagverblijven gaat van alles mis. Variërend van te weinig buitenruimte tot het ontbreken van een veiligheidsprotocol en ook staat er vaak andere leidsters voor groepen dat aanvankelijk is afgesproken. 

In vijf van de acht gevallen gaat het om Amsterdamse locaties van Estro, het grootste kinderopvangbedrijf in Nederland. Sinds 2005 is de kinderopvang geprivatiseerd. De privatisering van de markt in combinatie met de overheidsbezuinigingen is de kwaliteit van de kinderopvang flink achteruit gegaan. 

Argos: Private Equity grote speler in de kinderopvang

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (36)