51

Amsterdam negeert Leers’ mensenjacht-eis

Burgemeester Van der Laan: 'Politie gaat vanzelfsprekend niet meewerken aan illegalenquotum'

De politie in Amsterdam gaat niet op mensenjacht. Burgemeester Eberhard van der Laan verklaarde bij een bijeenkomst dat Amsterdam ‘vanzelfsprekend’ niet mee zal werken aan het illegalenquotum van minister Leers en minister Opstelten. Zij willen dat de politie dit jaar nog 4800 illegalen oppakt om uit te zetten. Dat quotum ligt 35 procent hoger dan het aantal illegalen dat vorig jaar is opgepakt.

Van der Laan deed de uitspraken bij een bijeenkomst bij de uitreiking van het ‘paspoort van Amsterdam, basisrechten voor mensen zonder verblijfsvergunning’. GroenLinks fractievoorzitter in Amsterdam, Marieke van Doorninck reageerde verheugd:

“In Amsterdam betekent gelukkig nog niet dat het niet in het bezit zijn van de juiste papieren gelijk staat aan rechteloosheid. Het is erg belangrijk dat mensen zonder verblijfsvergunning weten waar ze recht op hebben en waar ze daarvoor terecht kunnen. Bovendien moeten hulpverleners en instellingen weten dat ze ongedocumenteerden mogen helpen.”

Lees ook op Joop: Illegalenquotum vervangt bonnenquotum politie

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (51)