15

Onveiligste stad van Nederland hoort tot veiligste steden ter wereld

Amsterdam, die volgens de jaarlijkse Misdaadmeter van het AD dit jaar wederom de onveiligste stad van Nederland is, is door The Economist uitgeroepen tot een van de veiligste steden ter wereld. De hoofdstad, die de meeste delicten in Nederland telt, staat op nummer zes van de Safe Cities Index. Alleen Melbourne, Toronto, Osaka, Singapore en Tokyo zijn veiliger voor hun bevolking. De gevaarlijkste stad van Nederland is zelfs veiliger dan steden als Stockholm en Zurich.

Ondanks het feit dat de hoeveelheid criminaliteit in Nederland maar liefst 8 procent ten opzichte van vorig jaar gedaald is, noemt het AD Amsterdam nog altijd ‘de misdaadhoofdstad’ van Nederland.

De Safe Cities Index van The Economist beoordeelde de veiligste gevaarlijkste stad van Nederland op 49 factoren, waaronder persoonlijke veiligheid en criminaliteit, maar ook gezondheidszorg, infrastructuur, cyberveiligheid. De misdaadmeter van het AD, houdt geen rekening met deze zaken. Zo wordt je portemonnee misschien vaker gestolen in de hoofdstad dan in het Twentse Tubbergen, maar is de kans dat je om het leven komt door een auto-ongeluk erg klein ten opzichte van de rest van de wereld. Qua verkeersveiligheid scoorde Amsterdam namelijk 96,05 van de 100.

Zelfs op persoonlijke veiligheid, waar ook de kans op omkomen door een terreuraanslag bij wordt gerekend, scoort de Nederlandse ‘Misdaadhoofdstad’ 87,42 van de 100 punten.

Parool: ‘Amsterdam blijft de onveiligste stad van het land’
The Economist: These Are the Most (And Least) Safe Cities in the World

cc-foto: Mariano Mantel

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (15)