Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdam plugt elektrische auto's

  •  
23-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektrischeautoAdam_300.jpg
Gemeente wil 2000 oplaadpunten in de stad zodat over twee jaar vijf procent van de auto's op elektriciteit rijdt
In een elektrische auto rijden zonder een oplaadpunt in de buurt, is niet praktisch. De gemeente Amsterdam wil daarom de oplaadpunten voor elektrische auto’s flink uitbreiden. In 2015 moeten er maximaal tweeduizend oplaadpunten zijn in de hoofdstad.
De gemeente Amsterdam verwacht dat de vraag naar elektrische auto’s de komende jaren flink zal toenemen. Het Parool schrijft dat de gemeente een deal heeft gesloten met Nissan/Renault. Zij komen met nieuwe elektrische auto’s die qua prijs-kwaliteit verhouding concurrerend zijn met benzine- en dieselauto’s. Ook andere autofabrikanten hebben interesse in de introductie van nieuwe series elektrische voertuigen in Amsterdam.  
Volgende week behandelt de gemeenteraad het voorstel. In de stad rijden tegenwoordig 150 elektrische auto’s waarvan er 30 van de gemeente zijn. Wethouder Marijke Vos (GroenLinks) wil dat in 2015 vijf procent van de auto’s in Amsterdam op elektriciteit rijdt. Dat zijn zo’n tienduizend auto’s.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.