92

Amsterdam wil alleen kansrijke werkzoekende aan baan helpen

Mensen die weinig kans maken op de arbeidsmarkt krijgen geen opleidingen of werkervaringsplekken. Gemeente schrijft zo 10.000 werklozen af

De Gemeente Amsterdam helpt voortaan alleen nog maar kansrijke mensen met het vinden van werk. Dat meldt NRC Handelsblad donderdag. Mensen die weinig kans maken op een baan, krijgen geen scholing of werkervaringsplek meer aangeboden. Dit staat in de plannen die wethouder Andrée van Es (Werk en Inkomen, GroenLinks) vandaag heeft gepresenteerd aan de Amsterdamse gemeenteraad.

NRC citeert Van Es: “Dit is een ingrijpende zwenking, die is afgedwongen door geldgebrek.”

Amsterdam moet 63 miljoen euro bezuinigen op de reïntegratie van werklozen. Daar bovenop komt nog een korting door het Rijk van naar schatting 40 miljoen euro.

De Amsterdamse Dienst Werk en Inkomen (DWI) heeft 47.000 cliënten. 12.000 van hen komen al niet in aanmerking voor betaalde cursussen, trainingen en werkervaringsplekken, omdat ze kansloos zijn voor een baan. Daar komt nu een groep van ongeveer 10.000 kansarme werklozen bij, die dus feitelijk door de gemeente worden afgeschreven.  

Lees meer bij NRC: Amsterdam staakt hulp zwakke werkzoekende

Geef een reactie

Laatste reacties (92)