Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdams protest tegen Poetin

  •  
25-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trwl_300.jpg
Burgemeester Van der Laan wil dat Rusland wordt aangeklaagd door Nederland
In Amsterdam hebben, voorafgaand aan een Russisch staatsconcert, meer dan tweeduizend mensen geprotesteerd tegen de discriminatie van homo’s in Rusland. Burgemeester Van der Laan wil dat de regering een officiële klacht indient tegen Rusland wegens schending van mensenrechten.
Het protest ‘To Russia with Love’ werd georganiseerd door een COC Nederland en Pride United. Artiesten als Mathilde Santing traden op op een podium met daarnaast een grote opblaasbare versie van president Poetin. Een groot deel van het Amsterdamse gemeentebestuur was aanwezig.
Volgens de burgemeester is het mogelijk een klacht in te dienen tegen een staat bij het Europees Hof in Straatsburg. (…) Rusland is volgens Van der Laan het enige land waar de rechten van de persoonlijke levenssfeer worden ingeperkt in plaats van uitgebreid. De burgemeester droeg naast zijn gewone ambtsketen ook een veelkleurige regenboogketen die zijn voorganger Schelto Patijn om had bij de Gay Games.
Om 20 uur stopte het protest omdat honderd meter verderop het galaconcert in het kader van het Nederland-Ruslandjaar startte.
To Russia with Love is een internationale campagne. Vorige week vond onder dezelfde naam een protest plaats in Kopenhagen. Op 8 september wordt in tal van landen een kiss-in gehouden bij Russische ambassades en consulaten.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.