Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdams raadslid Denk: fractieleider is vrouwonvriendelijk

  •  
03-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
aysegul_kilic
Het Amsterdamse Denk-raadslid Ayşegül Kiliç heeft in een brief uitgehaald naar haar fractieleider Mourad Taimounti. Volgens Kiliç heeft Taimounti zich vrouwonvriendelijk, intimiderend en denigrerend gedragen. Ook zou Taimounti soms maanden niet verschijnen in de fractie. Dat meldt AT5.
"Ze vindt dat hij structureel te populistisch handelt. ‘Het tegen schenen schoppen en niet zoeken naar daadwerkelijke oplossingen. Omdat dit soort populistisch gedrag mensen uit elkaar drijft en tegenover elkaar zet, heb ik daar voor zover dat in mijn vermogen lag tegen geageerd en heb ik die lijn niet gekozen.’"
Kiliç heeft naar eigen zeggen mediation voorgesteld en verscheidene malen contact gehad met de partijtop. Dat had een averechts effect: Taimounti dreigt haar het vice-fractievoorzitterschap te ontnemen. De fractieleider verwerpt tegenover AT5 alle kritiek aan zijn adres. Hij noemt de beschuldigingen ‘lariekoek’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.