146

Amsterdams raadslid Van Dalen (VVD) eigenaar illegaal hotel

Vergunning verbouwing tot hotel niet verstrekt. Van Dalen doet alsof zijn neus bloedt en noemt behandeling door stadsdeel 'Kafkaiaans'

VVD-gemeenteraadslid Frank van Dalen blijkt eigenaar te zijn van een complex waarin al jaren zonder vergunning een hotel wordt geëxploiteerd. Dat meldt het Parool woensdag. De brandweer heeft het complex eind 2010 afgekeurd. Van Dalen doet alsof zijn neus bloedt. Hij zegt als eigenaar niet met de exploitatie van doen te hebben. Maar hij heeft zelf de vergunning aangevraagd voor de verbouwing van het pand tot hotel, die door de gemeente nog niet is vertrekt.

Inspecteurs van de dienst Bouwen en Wonen van het stadsdeel Centrum constateerden al begin 2009 dat er in het complex illegaal een hotel werd gerund, zo schrijft het Parool

Het pand werd eind vorig jaar door de brandweer geïnspecteerd, waarbij bleek dat er nogal wat aan mankeerde. De brandweer eiste daarop aanpassingen. “Brandweer en ook stadsdeel waren er toen van overtuigd dat het hotel op dat moment niet in exploitatie was, en dat er dus ook geen haast bij was.” Maar het hotel was wel degelijk in exploitatie, en is dat nog steeds, ondanks het feit dat er geen vergunning voor is.

Van Dalen zegt niets met de exploitatie van het hotel te maken te hebben. Wat het stadsdeel hem aandoet, is volgens hem ‘kafkaiaans’.

Meer bij het Parool: Raadslid eigenaar ‘illegaal hotel

En waar kennen we Van Dalen ook alweer van?: Zeldzaam, een VVD’er over Mauro

Geef een reactie

Laatste reacties (146)