0

Amsterdamse korpschef oordeelt hard over Cohen en Ter Horst: ‘Ik moet veel inslikken’

Politiebaas laat zich inspireren door Verdonk-adviseur Adjiedj Bakas ... IJzige reactie minister Ter Horst: "tendentieuze uitspraken Welten geen zinvolle bijdrage" ... SP: Welten moet aftreden

De Amsterdamse hoofdcommissaris van politie Bernard Welten vindt dat hij door burgemeester Cohen en politieminister Ter Horst wordt beknot in zijn functioneren. “Ik moet veel inslikken. Ik moet mijn ambities bijstellen. Het is niet de bedoeling dat ik veel agendeer”, zegt de korpschef van die erkent dat hij zelf slecht luistert naar anderen over de houding van Cohen vandaag in een interview met NRC Handelsblad. De kritiek wordt echter amper toegelicht.

Voelt u zich in de steek gelaten door Cohen?

Welten zucht. „Interessante vraag. Jeetje, dit wordt een ingewikkeld artikel.” Het is een tijd stil. „Ik ben een grote jongen, toch? Ik vind het moeilijk die vraag te beantwoorden. Laat maar, het wordt te in- gewikkeld.”

Uit het interview (alleen in de betaalde digitale editie online) blijkt dat Welten niet meer degene is die door Cohen vijf jaar geleden uit Groningen naar de hoofdstad werd gehaald. Hij zegt niets meer met de PvdA te hebben en bekent dat het CDA hem heeft benaderd voor een politieke functie. Opvallend is ook dat hij gevraagd naar zijn inspiratiebronnen onder meer trendwatcher Adjiedj Bakas noemt. Bakas heeft zich de afgelopen jaren onder meer opgeworpen als informeel adviseur van Rita Verdonk.

Een woordvoerder van Ter Horst noemt de uitspraken tendentieus en geen ‘zinvolle bijdrage aan het vergroting van de veiligheid in Nederland’. Cohen geeft geen reactie.  

Update: de Amsterdamse SP-fractie dringt inmiddels aan op het aftreden van Welten.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)