Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdamse pgb'ers behouden budget

  •  
16-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
chronischzieken_Amsterdam_300.jpg
Gemeente Amsterdam gaat formule hanteren om pgb te behouden
De gemeente Amsterdam werkt aan een variant van het pgb die wel de voordelen kent, maar die beter is bestand tegen oneigenlijk gebruik. Dat betekent dat gehandicapten en chronisch zieken in Amsterdam hun persoonsgebonden budget kunnen behouden.
In Amsterdam maken nu ruim tienduizend Amsterdammers gebruik van de AWBZ-regeling. In Metro vertelt VVD wethouder Eric van der Burg het belangrijk te vinden dat mensen de mogelijkheid blijven houden om voor een pgb te kiezen.
Het geeft mensen vrijheid en ze houden regie over hun eigen leven. Voor velen een voorwaarde voor een menswaardig bestaan.
Het kabinet wil zevenhonderd miljoen euro bezuinigingen op het pgb. Tegelijkertijd worden gemeenten volgend jaar verantwoordelijk voor mensen die voor het eerst of opnieuw een beroep doen op de AWBZ-regeling. Dat stelt de gemeente in staat een eigen formule te ontwikkelen om het pgb in stand te houden.
cc-foto: Marien van Os Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.