61

Amsterdamse PvdA haalt hard uit naar VVD

Hilhorst: 'Rechts wil de tweedeling in de stad niet beteugelen, maar aanmoedigen'

De PvdA trapt vandaag de hoofdstedelijke campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af en tegelijk tegen het zere been van VVD en D66. De Amsterdamse PvdA-lijsttrekker Pieter Hilhorst beschuldigt de rechtse partijen van het zaaien van tweedracht in de stad.

Hilhorst:

Als rechtse partijen zoals D66 en de VVD het voor het zeggen krijgen, dan wordt Amsterdam uit elkaar gescheurd. Rechts wil de tweedeling in de stad niet beteugelen, maar aanmoedigen.

Volgens de wethouder van Financiën, Jeugd en Onderwijs staat het ongedeelde karakter van Amsterdam op het spel op 19 maart:

Als het aan D66 en VVD ligt, wordt de helft van onze sociale huurwoningen verkocht. Het betekent in de praktijk dat elke huurwoning die vrijkomt, wordt verpatst aan de hoogste bieder. Zo komt er geen betaalbare huurwoning meer vrij.

De opvolger van Lodewijk Asscher zegt dat D66 en VVD koketteren met buitenlandse steden als Londen of Parijs: 

Maar ze vergeten dat de binnenstad van Londen onbetaalbaar is en de voorsteden van Parijs onleefbaar. Ik wil niet dat Amsterdam gaat lijken op Londen of Parijs.

De Amsterdamse PvdA vormt momenteel een coalitie met VVD en GroenLinks, maar heeft alles te verliezen bij de komende verkiezingen. De partij is namelijk al decennialang de grootste in de hoofdstad.

cc-foto Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (61)