6

Amsterdamse seksbaas in actie tegen vrouwenhandel

Rob Koopman: 'Gedwongen prostitutie wordt door de branche nog te veel gebagatelliseerd'

De grootste exploitant van raambordelen op de Amsterdamse Wallen, Rob Koopman, komt in actie tegen vrouwenhandel. Hij is het zat dat gedwongen prostitutie in de branche wordt ontkend of gebagatelliseerd. Koopman kondigt aan voortaan op eigen houtje met het stadsbestuur en de zedenpolitie te zullen overleggen. Burgemeester Lodewijk Asscher laat middels een tweet weten zeker met Koopman in gesprek te zullen gaan.

Koopman stapte uit het Samenwerkend Overleg Raamexploitanten omdat de woordvoerders in de media soms roepen dat verhalen over gedwongen prostitutie overdreven zijn. Het stadsbestuur zou dit doen om het opschonen van de rosse buurt te legitimeren. Koopman:

Wetenschappelijke onderzoeken en strafzaken uit het verleden hebben aan het licht gebracht dat vrouwenhandel op de Wallen bestaat. We zien het zelf ook. Ik wil niet beweren dat exploitanten voor honderd procent weten wat achter hun ramen plaatsvindt, maar we zouden in elk geval alles moeten doen om de misstanden te bestrijden. Gedwongen prostitutie is in mijn ogen één van de vreselijkste gevallen van uitbuiting en verdient de volle aandacht van elke partij. Ik kan me niet vinden in de manier waarop mede namens mij als raambordeelhouder steeds een dergelijk standpunt naar buiten werd gebracht. Door vrouwenhandel anno 2011 nog te ontkennen, doe je de branche geen plezier. Alle partijen zouden het probleem juist moeten onderkennen en moeten bijdragen aan een oplossing.

Koopman is exploitant van 56 ramen. Lodewijk Asscher kijkt uit naar gesprekken met Koopman. Hij twittert:

BAM. Seksbaas doorbreekt omerta rond #vrouwenhandel. Moedig, we gaan met hem in gesprek bit.ly/ucZ7UY

Het Parool: Wallenbaas wil actie tegen vrouwenhandel

cc-foto: RNW

Geef een reactie

Laatste reacties (6)