Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Amsterdamse wethouder Wiebes volgt Weekers op'

  •  
03-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wiebes_300.jpg
Politicus geroemd om aanpak problemen 'Noord-Zuidijn'
De Amsterdamse wethouder voor Verkeer & Vervoer Eric Wiebes (50) volgt de afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers op. Dat meldt de NOS op basis van anonieme bronnen in Den Haag.
Wiebes was voordat hij in 2010 wethouder werd onder meer plaatsvervangend secretaris-generaal op het ministerie van Economische Zaken. Hij is lijstduwer bij de komende raadsverkiezingen en vergaarde aanzien met zijn aanpak van de ‘Noord-Zuidlijn’, de peperdure en door problemen geplaagde metrolijn in de hoofdstad.
Wiebes mist een duidelijk ‘financieel profiel’. Aangenomen wordt dat de keus op hem is gevallen omdat hij bekendstaat als een crisismanager. De benoeming van Wiebes wordt op korte termijn verwacht. Enkele onderzoeken naar hem moeten nog afgerond worden, daarna kan premier Rutte hem presenteren. Koning Willem-Alexander zal hem dan beëdigen.
Weekers trad vorige week af omdat de Kamer het vertrouwen in hem verloor wegens zijn falende aanpak van toeslagenfraude.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.