Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

And the Oscar goes to... The Hurt Locker

  •  
08-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
the_hurt_locker-300px_01.jpg
Oorlogsdrama Irak grote winnaar bij Academy Awards ... Kathryn Bigelow eerste winnende vrouwelijke regisseur ... Beste hoofdrollen: Sandra Bullock en Jeff Bridges
In Hollywood is het oorlogsdrama The Hurt Locker de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Oscars. Behalve beste film won de productie nog vijf andere prijzen.
Regisseur Kathryn Bigelow kreeg voor The Hurt Locker de Oscar voor beste regie. Het is de eerste keer dat een vrouw de prijs voor de beste regisseur wint. Bekijk hier haar dankwoord na de Oscar voor beste film.
Jeff Bridges werd gehuldigd als beste acteur voor zijn rol in Crazy Heart. Beste actrice werd Sandra Bullock, voor The Blind Side. Opmerkelijk genoeg kreeg Bullock gisteren ook een Razzie, voor de slechtste acteerprestatie in een andere film: All About Steve.
Avatar werd vooraf gezien als de grote concurrent van The Hurt Locker, maar won uiteindelijk slechts drie minder belangrijke Oscars, voor beste art-direction, beste cinematografie en beste visuele effecten.
Twee weken geleden was The Hurt Locker ook al de grote winnaar bij de BAFTA’s.
Lees ook : alle uitslagen op Oscar.com en een liveblog bij de NOS.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.