35

‘Ander pensioenstelsel is broodnodig’

Meeste Nederlanders willen verandering in pensioenstelsel omdat huidige onbetaalbaar wordt

De meeste Nederlanders, zo’n 68 procent, wil graag dat het pensioenstelsel wordt veranderd. Dit omdat het huidige stelsel onbetaalbaar wordt. Dat meldt onder meer De Volkskrant.

Als er gekozen moet worden tussen het pensioenakkoord dat vakbewegingen, werkgevers en het kabinet in juni met elkaar sloten, de plannen van minister Henk Kamp (Sociale Zaken), of alles bij het oude laten, dan kiest 62 procent voor het pensioenakkoord.

Ruim de helft van de Nederlanders vindt het goed dat gezamenlijk gespaard wordt voor het pensioen. Slechts een derde zou liever zelf sparen.

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) maakt het jonge zestigers vast iets makkelijker: Zij kunnen vanaf heden gemakkelijker aanspraak maken op hun aanvullend pensioenuitkering, doordat ze niet meer fiscaal belast worden op hun ‘deeltijdpensioen’.

De Volkskrant schrijft hierover:

De regeling geldt alleen voor de pensioenpot die de zestigers jarenlang hebben gespaard via hun werkgever, door elke maand premie te betalen. En niet voor de aow, die zij vanaf hun 65e van de overheid krijgen. Tot nu toe was de combinatie pensioen vangen en toch doorwerken maar beperkt mogelijk omdat de Belastingdienst een barrière opwierp. Een jonge zestiger die bijvoorbeeld minder wilde gaan werken, mocht in ruil hiervoor maximaal twee dagen pensioen opnemen.

De Volkskrant: Meeste Nederlanders ziet noodzaak ander pensioenstelsel

cc-foto: Roel Wijnants

Wees voorbereid: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (35)