Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Anderhalf jaar cel dreigt voor Spaanse feministen wegens 'religieus haatmisdrijf'

  •  
27-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
191 keer bekeken
  •  
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

© cc-foto: aeroviento https://flic.kr/p/geDrva

Drie feministen van de Hermandad del Sagrado Coño Insumiso a la Explotación a la Precariedad (Zusterschap van de Gezegende Ongehoorzame Vagina tegen de Exploitatie van de Onzekerheid) die op 1 mei 2014 met een grote vagina meeliepen in een demonstratie in Sevilla om onder meer te protesteren tegen discriminatie op de werkvloer, draaien mogelijk de gevangenis in.
Aanvankelijk waren de vrouwen vrijgesproken maar de Vereniging van Christelijke Advocaten in Spanje (AEAC) gaat proberen ze alsnog in de cel te krijgen. Volgens de gekwetste christenen was het protest bewust ‘treiterig’ en werden er blasfemische leuzen geroepen over de Heilige Maagd Maria. In hoger beroep heeft de rechtbank ze daar gelijk in gegeven. Het verweer van de feministen dat ze gebruik maakten van hun recht op vrije meningsuiting werd door de rechter niet geaccepteerd. Die vrijheid wordt volgens de rechtbank beperkt door fundamentele religieuze vrijheden.
De vrouwen moeten nu terechtstaan wegens een religieus haatmisdrijf. Daar staat maximaal anderhalf jaar cel op. Bij eerste veroordelingen wordt de celstraf meestal niet ten uitvoer gebracht.
cc-foto: aeroviento
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.