1

&… André’s tandenborstel is onderweg

Ruimtestation ISS wordt bevoorraad ... Braziliaanse kinderen gechipt om spijbelen tegen te gaan ...& Madonna trekt ten strijde tegen Russische anti-homowet

Meer nieuws vandaag…


Het Europese bevoorradingsschip Edoardo Amaldi is onderweg naar astronaut André Kuipers die met vijf collega’s in het internationale ruimtestation ISS zit. De raket heeft onder ander voedsel, water, zuurstoftanks, maar ook tandenborstels en legostenen (voor experimenten) aan boord. (NRC)

De politie in het Australische Queensland is op jacht naar onbeveiligde netwerken. Dit doet zijn om internetcriminaliteit tegen te gaan. Sinds kort rijden ze met een laptop die open wifi-verbindingen opspoort door woonwijken van Brisbane op zoek naar onbeveiligde netwerken. (Trouw) 

Voor de Apple-store in Amsterdam hebben afgelopen nacht grofweg twintig mensen de nacht doorgebracht in afwachting van de nieuwe iPad. “Ik wil zeker zijn dat ik een iPad kan krijgen”, zegt de eerste in de rij. Hij zit er sinds 13.00 uur. “Ik had niet verwacht dat ik de eerste zou zijn, maar toen ik er was ging ik maar gewoon zitten”, zei hij. Ondertussen voegen meer mensen zich langzaam bij de rij. (Metro-Nieuws)

Madonna laat haar tanden zien als het om homorechten gaat. Donderdag heeft ze aangegeven ten strijde te trekken tegen de anti-homowet die onlangs door het Russische Parlement is aangenomen. De nieuwe wet houdt in dat mensen die homoseksualiteit ‘promoten’ op een straf kunnen rekenen. (The Independent)

In Brazilië volgens ouders hun kind niet via een smartphone app, maar een chip die in hun schooluniformen worden genaaid. De chips moeten voorkomen dat de leerlingen spijbelen.  Twintigduizend leerlingen op 25 openbare scholen in de noordoostelijke stad Vitoria de Conquista zijn deze nieuwe kleding deze week gaan dragen. Ouders krijgen via sms een bericht als hun kind het schoolgebouw betreedt. (Reformatorisch Dagblad)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reactie