Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Angela Merkel: 'immigranten aanwinst voor ons allen'

  •  
01-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
merkel300_04.jpg
Merkel spreekt zich uit voor immigranten en asielzoekers ... Merkel: 'Doe niet mee aan anti-islamdemonstraties'
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in haar nieuwjaarstoespraak haar lof uitgesproken voor de immigranten in haar land. Ze nam afstand van uitsluiting op basis van huidskleur of religie. Dat schrijft de Volkskrant donderdag.
In Duitsland zijn er wekelijks anti-islambetogingen, en Merkel riep haar mede-Duitsers op om daar niet aan deel te nemen. Volgens haar worden de organisatoren van die demonstraties gedreven door vreemdelingenhaat.
De Volkskrant schrijft:
Niet eerder hekelde Merkel de betogingen in zulke klare taal. Als de demonstranten ‘Wij zijn het volk’ scanderen, dan bedoelen ze eigenlijk ‘Jij hoort er niet bij – wegens je geloofsovertuiging of je huidskleur’, hield ze haar landgenoten voor.
Duitsland kent mede wegens de oorlog in Syrië een stijging in het aantal asielzoekers. Volgens Merkel moeten mensen ‘die letterlijk aan de dood zijn ontsnapt’ geholpen worden een veilig heenkomen te vinden.
Foto:still uit video Deutschland News

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.