Laatste update 10:23
153

‘Angela Merkel is als dat Project X meisje’

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra heeft in het televisieprogramma Pauw de Duitse bondskanselier Angela Merkel vergeleken met ‘het project X meisje uit Haren’. Volgens Zijlstra zet Merkel de grenzen wagenwijd open en nodigt zij vervolgens iedereen uit om langs te komen.

Volgens Zijlstra is zelfs het aantal van 58.000 vluchtelingen waar Nederland in een jaar tijd onderdak aan zou kunnen gaan verlenen, aldus staatssecretaris Dijkhoff, voor hem en zijn VVD te hoog. ‘Onacceptabel,’ aldus Zijlstra, die van mening is dat de Nederlandse samenleving een dergelijk aantal niet aankan. Laat staan het worst case scenario van de overheid waarbij Nederland in 2016 zo’n 94.000 mensen opvangt.

Wat Zijlstra betreft heeft Nederland de grens al bereikt van wat het aan vluchtelingen op kan vangen. Daarbij wil hij voorkomen dat Nederland ‘de komende tien jaar’ een dergelijk aantal mensen moet opvangen, ondanks dat nergens uit blijkt dat het zover zal komen.

Ook herhaalde Zijlstra de anti-vluchtelingenmantra dat de mensen die hier naartoe komen ‘helemaal niet op zoek zijn naar veiligheid’. Volgens de VVD’er waren die mensen al veilig in de vluchtelingenkampen in Turkije. Daarbij geen rekening houdend met het feit dat Turkije op dit moment in zijn eentje al zo’n 1,6 miljoen vluchtelingen opvangt, vaak onder barre omstandigheden. Het 2-jarige Koerdische jongetje Alan was volgens Zijlstra ‘niet op de vlucht voor bommen en granaten, hij was op zoek naar een beter perspectief in Europa’.

Dat Angela Merkel heeft gezegd dat zij dat nog steeds schaffen, vindt Zijlstra onverstandig en onverantwoord. Het doet hem, zo zegt hij, denken aan het meisje uit Haren dat op Facebook een feestje aankondigde, wat uiteindelijk door de grote opkomst uit de hand liep. Volgens Zijlstra gaat Merkel eraan voorbij dat een functionerende Europese Unie zijn buitengrenzen moet bewaken. Hij wil dat meer mensen niet voorbij de Griekse eilanden komen en het liefst Turkije helemaal niet verlaten. Opvang in de regio dus. Een regio waarin afzonderlijke landen in hun eentje nu al meer vluchtelingen opvangen dan de hele Europese Unie bij elkaar.

Schermafbeelding 2016-03-01 om 00.33.48
Bron: http://blog.csaladen.es/refugee/

Geef een reactie

Laatste reacties (153)