Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Angst bij politietop om wietpas'

  •  
01-08-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Wietpas300.jpg
Kritische politiechefs bang om kritiek te uiten over wietpas ... Er wordt gedreigd met ontslag
Politieambtenaren die kritisch zijn over de wietpas wordt de mond gesnoerd. Wie zich kritisch uitlaat over de nieuwe pas wordt bedreigd met ontslag. Dat zegt Hans van Duijn, oud-voorzitter van de Nederlandse Politiebond. Hij noemt de invoering van de omstreden wietpas een drama.
Er zijn veel bijeffecten waar geen rekening mee is gehouden, zegt Van Duijn in HP/de Tijd. Zo is er volgens hem veel meer illegale handel op straat, staan aangehouden dealers binnen no-time op straat en worden gebruikers de illegaliteit in gedwongen.
Uit onderzoek van Stichting Epicurus is gebleken dat de prijzen op straat veel lager zijn, waardoor ook de Nederlandse gebruikers de coffeeshop links laten liggen. Volgens Van Duijn durft de politietop weinig over de averechts werkende wietpas in het openbaar te zeggen.
De oud-voorzitter van de Nederlandse Politiebond vindt dit een zorgelijke ontwikkeling die hij nog veel breder trekt:
De angst onder politieambtenaren in de top is heel sterk. Sterker dan je zou mogen verwachten en dan wenselijk is. Stel nou dat er dingen gebeuren die wij ons in dit democratische land niet kunnen voorstellen: staat er dan iemand op die zegt: dit kan niet? Toen de politiek – en vooral de ministers van binnenlandse zaken en justitie – het helemaal hadden gehad met korpschefs die een eigen opvatting hadden en maatschappelijke thema’s aan de orde stelden, hebben ze gezegd: iedereen houdt vanaf nu zijn snavel dicht. Er staat de hoofdstraf op, namelijk dat je uit je functie gaat.
cc-foto: IVESONE.COM

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.