70

Anil Ramdas overleden

Schrijver, programmamaker en journalist overleed op 54ste verjaardag

Schrijver, journalist en programmamaker Anil Ramdas is overleden. Mediabedrijf MTNL, waar hij programma’s voor maakte, heeft dat bevestigd. Ramdas is donderdag, op zijn 54ste verjaardag overleden.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Ramdas werkte onder meer voor de Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad. Van 2003 tot 2005 was hij directeur van debatcentrum De Balie.

In de jaren 90 maakte Ramdas verschillende programma’s voor de VPRO, waaronder ‘In mijn vaders huis’, een serie interviews met denkers over de botsing van culturen en de rol van de wetenschap en media daarin.

Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad, reageert op de dood van Ramdas:

Geschokt. Ik ben bewonderaar van zijn persoonlijk getinte en geëngageerde journalistiek bij ons en op televisie.

Ramdas maakte voor de VPRO sinds 2010 het opinieprogramma Z.O.Z., dat wordt geproduceerd door MTNL. Hierboven zie je een aflevering van één van de laatste Z.O.Z.-programma’s met Joop-opiniemakers Jonas Staal en Dick Pels

Een familielid meldt aan NRC dat het om een ‘zelf verkozen dood’ gaat.

Ook premier Rutte heeft gereageerd op het overlijden van Ramdas.

Ik heb hem diverse keren ontmoet en ook de eer gehad met hem te debatteren. Ik heb aan de contacten met hem de beste herinneringen. Het is een groot verlies. Er is een man heengegaan die niet alleen een groot schrijver is, maar ook iemand met een opvatting. Een uitgesproken persoonlijkheid. We zijn met z’n allen wat armer door zijn overlijden”, zei Rutte vrijdag na afloop van de ministerraad.

Geef een reactie

Laatste reacties (70)