47

Animal cops vaak met andere zaken bezig

Bezuinigingen en reorganisatie zitten dierenpolitie in de weg

De bezuinigingen bij de politie maken dat de ‘animal cops’ nauwelijks bezig zijn met het opsporen en bestrijden van dierenleed. De agenten worden steeds vaker ingezet voor andere taken.

Het was de bedoeling dat er vijfhonderd fulltime dierenagenten zouden komen, maar inmiddels is dat aantal naar beneden bijgesteld en zijn er 160 agenten actief. Zij zijn bovendien niet meer dan ‘taakaccenthouder’, wat betekent dat de jacht op dierenbeulen slechts onderdeel is van het takenpakket. Van de 160 dierenagenten krijgt bijna de helft nauwelijks tijd om zich met dieren bezig te houden, zegt directeur van de Dierenbescherming, Frank Dales.

De personele reorganisatie bij de Nationale Politie helpt ook niet mee, denkt Dales. Hij wil daarom dat er een vastgestelde tijd komt voor agenten om de dierenbeulen op te sporen om te voorkomen dat dat werk ‘ondersneeuwt’.

De Nationale Politie reageert door te stellen dat de inzet van dierenagenten ‘sterk wisselt en afhankelijk is van het werkaanbod en prioriteiten’.

Geef een reactie

Laatste reacties (47)