Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ankara opnieuw opgeschrikt door dodelijke bomaanslag

  •  
13-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Capture
Dit bericht wordt aangevuld
In de Turkse hoofdstad Ankara heeft een grote explosie plaatsgevonden, daarbij zijn een nog onbekend aantal doden en gewonden gevallen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. De explosie vond plaats in de buurt van het Guven Park, op een plek waar veel winkels en bushaltes zijn.
— Eseth Nod32 (@esetnod_32) March 13, 2016
Nog geen maand geleden kwamen ook al 29 mensen om als gevolg van een aanslag, die werd opgeëist door Koerdische militanten. In oktober vorig jaar kwamen meer dan 100 mensen om bij twee bomaanslagen in de stad, en raakten nog eens 400 mensen gewond. De aanslag wordt toegeschreven aan sympathisanten van de terreurgroep IS.
Update 19.50 uur: Volgens CNN Turkije zou de gourverneur van Ankara hebben bevestigd dat er tot nu toe 27 mensen zijn omgekomen.
Update 23.00 uur: Het dodental zou zijn gestegen tot 34 en 125 mensen zouden nog in het ziekenhuis liggen, waarvan er 19 in levensgevaar. Dat meldt Reuters.
Foto’s en video: @MemetcanBiber en@esetnod_32
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.