22

Anouk woest om schenden privacy

Roddelwebsite plaatste foto's nieuwe woonadres van de zangeres online ... Verschillende media namen dat klakkeloos over

Anouk is boos op verschillende media die de details over haar nieuwe woning hebben gepubliceerd. De zangeres verhuisde vanwege problemen met stalkers naar een ander huis.

De roddelsite Bekende Buren publiceerde de foto’s van het nieuwe huis dat Anouk kocht. Dat bericht, inclusief de buurt waar ze is gaan wonen, werd overgenomen door verschillende media, zoals Algemeen Dagblad en De Telegraaf.
Op haar Facebookpagina schrijft Anouk:

Té idioot voor woorden! Deze mensen beseffen zich niet wat ze hiermee aanrichten. De reden dat ik mijn huis in de Vondelstraat verkocht heb is niet voor niks.

Anouk vreesde op haar oude adres niet alleen voor haar eigen veiligheid, maar ook voor die van haar kinderen.

Eind vorig jaar kwam Anouk ook in het nieuws. Ze werd toen op internet door mensen beledigd en bedreigd en gaf toen haar adres op met de boodschap dat ze dat haar maar direct in haar gezicht moesten zeggen. Anouk destijds in de Volkskrant:

Ik ga niet herhalen wat die mensen schreven, maar het was zo erg dat ik dacht: als je lef hebt, kom dan naar m’n huis en zeg het in mijn gezicht. Ik wil zién dat het uit iemands mond komt. Daar hoor je niks op terug, uiteraard.

Toen de Volkskrant vroeg of het bekend maken van haar adres misschien niet zo’n slim idee was, antwoordde de zangeres:

Ach joh, het staat overal op internet. Je hebt van die speciale sites, waar van die mongolen alle adressen van celebrities op gooien. Dat ik mijn anonimiteit niet meer heb, daar heb ik me allang bij neergelegd.”

‘Niets verkeerd gedaan’
Bekende Buren is de site van roddeljournalist Rob Vuurens. Dat met het publiceren van de huizenfoto’s van Funda de privacy van de bn-ers wordt geschonden, noemde Vuuren vlak na de lancering van zijn site in 2011 ‘quatsch’. Volgens Vuurens doet hij niets verkeerd. In de Volkskrant zei hij toen:

Iedere Nederlander kan informatie opvragen over het eigendom van een huis. De overheid geeft die gegevens zelf vrij. En die artiesten plaatsen die foto’s toch zelf op internet? Meestal zeggen ze tegen mij: ‘Ach, het is toch wel goede reclame voor het huis.’

CC foto: Marianne van Meel

Geef een reactie

Laatste reacties (22)