19

Anti-EU-fractie compleet dankzij partij Holocaust-ontkenner

Partij van Pools EU-parlementslid raakte in opspraak wegens discriminerende en racistische uitingen ... Iwaszkiewicz sluit nu aan bij EU-fractie van Nigel Farage

De anti-Europa-fractie van Nigel Farage, EVVD, krijgt een herstart in het Europees Parlement met de komst van de omstreden Jaroslaw Iwaszkiewicz. De Poolse Europarlementariër zei eerder dat het ‘nuttig kan zijn om vrouwen te slaan’ en komt uit partij van racisten.

Iwaszkiewicz was voor afgelopen maandag onafhankelijk Europarlementariër in en is lid van de anti-Europese, conservatieve partij Congres van Nieuw-Rechts (KNP). Een andere Europarlementariër van deze partij, Janusz Korwin-Mikke, kreeg in juli nog een boete opgelegd voor zijn racistische uitspraken. The Guardian:

In juli beweerde hij in het Engels dat het minimumloon “kapotgemaakt” zou moeten worden en zei dat “vier miljoen nikkers” in de VS hun banen kwijtraakten als gevolg van een wet die president John F. Kennedy in 1961 goedkeurde. Hij claimde verder dat 20 miljoen jonge Europeanen werden behandeld  als “negers” als gevolg van het minumumloon.

En:

Korwin-Mikke roept ook op vrouwen hun stemrecht af te nemen, claimt dat het verschil tussen verkrachting en seks met wederzijdse instemming “erg subtiel” is en zei dat Adolf Hitler waarschijnlijk “niet op de hoogte was van het uitroeien van de Joden”.

Alleen Iwaszkiewicz sluit zich aan bij de EVVD-fractie van Nigel Farage, die sinds vorige week een lid te kort kwam nadat het Letse parlementslid Iveta Grigule uit de fractie stapte. Korwin-Mikke en de andere twee leden van de KNP-fractie blijven onafhankelijk.

De Volkskrant: Farage redt anti-Europese fractie met controversiële Pool

Cc-foto Nigel Farage: European Parliament

Geef een reactie

Laatste reacties (19)