Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Anti-lockdown demonstranten vallen journalisten aan

  •  
07-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Anti-lockdown demonstranten hebben tijdens een protest in Berlijn journalisten aangevallen. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas heeft het geweld tegen de persvrijheid scherp veroordeeld. “Zij die journalisten aanvallen, vallen ook onze democratie aan.” Journalisten worden, samen met onder meer zorgmedewerkers, schoonmakers en politieagenten, gerekend tot de vitale beroepen in de coronacrisis.
De aanval op een team van de publieke omroep ARD vond plaats nabij de Rijksdag. Een cameraman werd op het hoofd geslagen met een stok en een geluidsman geschopt. Andere demonstranten naderden de journalisten opzettelijk tot op zeer korte afstand. Een 46-jarige verdachte is gearresteerd door de aanwezige politie. Hij is inmiddels weer op vrije voeten.
Veel van de demonstranten gedroegen zich agressief terwijl ze scandeerden ‘wij zijn het volk!’. De demonstratie vond plaatst na een oproep van Attila Hildmann, een veganistische kookboekenauteur die zich onder meer affilieert met complotdenkers en extreemrechtse groeperingen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.