64

Anti-Zwarte Piet-jurist stopt met werk na doodsbedreigingen

Juridisch adviseur voor tegenstanders Zwarte Piet overladen met scheldkanonnades en bedreigingen ... Gooit nu de handdoek in de ring

Frank King, juridisch adviseur voor de tegenstanders van Zwarte Piet, moet vanwege doodsbedreigingen noodgedwongen zijn werk neerleggen. Dat meldt het AD. King heeft de afgelopen tijd zo veel te maken gehad met scheldkanonnades en dreigementen uit het pro-Pieten kamp, dat hij heeft besloten de handdoek in de ring te gooien.

De 50-jarige Leidenaar vindt de rechtszaak als jurist nog steeds prachtig. Daarom sluit hij ook int uit dat hij zich er in de toekomst misschien nog wel eens mee zal bemoeien. “Als het onderwerp nog eens bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens belandt, mogen ze me bellen”, aldus King. Maar voor nu is het even genoeg geweest.

Ik zie mezelf als jurist van de tegenbeweging tegen Zwarte Piet. Maar de voorstanders zien dat anders. Die zien mij inmiddels als het gezicht van de tegenbeweging. En richten hun woede ook op mij.

De dreigementen en scheldkanonnades hebben er, in combinatie met de enorme hoeveelheid tijd die de zaak kost, er nu voor gezorgd dat hij afstand neemt.

AD: Jurist met dood bedreigd om Zwarte Piet

Geef een reactie

Laatste reacties (64)