Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Antilliaanse Eilandsraad geeft zichzelf meer geld

  •  
08-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Oud bestuur verhoogt het eigen pensioen vlak voor het aantreden van een nieuwe raad
De Tweede Kamer is verontwaardigd vanwege het besluit van het bestuur van Curaçao om het eigen pensioen te verhogen. De verhoging zou ongepast zijn omdat Nederland anderhalf miljard euro betaalt om de Antilliaanse schulden af te lossen.
De Kamer heeft staatssecretaris Ank Bijleveld van Koninkrijksrelaties opgeroepen een streep te zetten door de nieuwe pensioenregeling van de Eilandsraad. De bestuurders hebben vlak voor het aantreden van de nieuwe raad een nieuwe pensioenregeling doorgevoerd waarmee de eigen pensioenen fors verhoogd worden. Twee maal eerder probeerden de Antilliaanse bestuurders de pensioenen fors te verhogen. Bijleveld maakte daar toen een eind aan. Als deze nieuwe regeling overeenkomt zal ook deze worden ontmanteld.
SP-Kamerlid Ronald van Raak noemt de verhoging ‘exorbitant’. Nederland geeft de Antillen financiële steun, maar goed bestuur wordt niet afgedwongen, aldus van Raak. GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent spreekt over ‘bestuurlijke brutaliteit’.
De ontmanteling van de Antillen in oktober kan volgens staatssecretaris Bijleveld gewoon doorgaan.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.