Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Antisemitisme in het Vaticaan

  •  
11-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
Flickr_vaticaan_300.jpg
Wikileaks onthult cable die antisemitisme binnen het Vaticaan aankaart ... andere cable toont weigering Vaticaan mee te werken aan onderzoek naar kindermisbruik in de katholieke kerk
Wikileaks heeft documenten geopenbaard over het Vaticaan. Ze maken duidelijk dat er recentelijk nog steeds sprake was van antisemitisme in het Vaticaan en bovendien dat het Vaticaan heeft geweigerd mee te werken aan een Iers onderzoek naar kindermisbruik in de katholieke kerk.
Dat meldt de Pers. Zo beklaagde een hoge functionaris zich over de ´buitensporige invloed van Joden binnen de Amerikaanse media en regering´. Een andere functionaris zei dat sommige rechtszaken tegen de Heilige Stoel het gevolg zijn van ´Joodse rechters die te veel invloed hebben´.
The Guardian onthulde vandaag op basis van Wikileaks dat het Vaticaan zijn medewerkers heeft verboden mee te werken aan een Iers onderzoek naar kindermisbruik binnen de katholieke kerk.
Foto CC: Juan Rubiano

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.