Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Anti-lockdownactivist Robin Fransman overleden aan corona

  •  
29-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1921 keer bekeken
  •  
robinfransmanop1
Econoom Robin Fransman, die sinds het begin van de pandemie aan de weg timmerde als allround corona-ontkenner en antivaxxer , is overleden aan covid-19. Dat meldt Het Parool.
Fransman was aanvoerder van Herstel NL, een verzameling zelfbenoemde deskundigen die meenden dat lockdowns niet nodig waren – als we maar bereid waren om 4 miljoen kwetsbare Nederlanders maandenlang op te sluiten. Ook economen als Coen Teulings en Barbara Baarsma waren bij Herstel NL betrokken.
Bij Op1 verklaarde Fransman vorig jaar dat een vaccin “ niet kon werken ” tegen corona. Ook schatte hij de kans om aan covid-19 te overlijden veel te laag in. Dit jaar radicaliseerde Fransman verder. Hij klaagde over een “ staatsgreep in slow motion ”, noemde het demissionaire kabinet een “ junta “, verspreidde tweets van complotdenkers en plaatste onjuiste berichten over de ‘gevaren’ van vaccins. Elke anti-coronamaatregel trok hij in twijfel. Vorige maand toonde Fransman zich enthousiast over de rellen in Rotterdam, waarbij de politie verscheidene mensen neerschoot.
Op 3 december meldde Fransman, die zich niet had laten vaccineren, dat hij besmet was geraakt met corona. Hij noemde het een voordeel dat hij daardoor een vinkje in de CoronaCheck-app zou krijgen. Dinsdag overleed hij in het OLVG Oost in Amsterdam.
Via Twitter wensen mensen de nabestaanden van Fransman sterkte. Ewout Irrgang, voormalig SP-Kamerlid en lid van de Algemene Rekenkamer, schrijft dat hij “boos en verdrietig” is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.