Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Antivaxxers krijgen rolberoerte omdat Sinterklaas is ingeënt

  •  
08-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
405 keer bekeken
  •  
sintdieuwertje
Een uitspraak van Dieuwertje Blok over de vaccinatiestatus van Sinterklaas heeft tot grote consternatie geleid onder antivaxxers. De presentatrice van het Sinterklaasjournaal meldde maandagochtend op Radio 538 dat de goedheiligman is ingeënt en mogelijk zelfs al een boosterprik heeft ontvangen.
Hart van Nederland bericht dat geharnaste vaccinatiehaters dit nieuws nauwelijks aankunnen. Zij vinden dat “het kinderfeest” wordt misbruikt. Een enkeling besluit Sinterklaas dit jaar zelfs te boycotten omdat hij is ingeënt. “Wij vieren dit jaar maar kerst.” (Misschien is het beter om haar niet te vertellen dat de Kerstman vorig jaar al werd gevaccineerd.)
De ophef doet denken aan de cultuuroorlog die dit weekend in de VS oplaaide nadat Big Bird uit Sesamstraat bekendmaakte te zijn ingeënt. Conservatieven beschuldigden de Amerikaanse neef van Pino onder meer van communistische sympathieën.
Vorige week is in de VS begonnen met het inenten van kinderen vanaf 5 jaar. Sesamstraat kent een lange traditie van het aanmoedigen van vaccinaties. Zo werd Big Bird in 1972 al ingeënt tegen de mazelen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.