Laatste update 19:45
77

Antivaxxers krijgen rolberoerte omdat Sinterklaas is ingeënt

Een uitspraak van Dieuwertje Blok over de vaccinatiestatus van Sinterklaas heeft tot grote consternatie geleid onder antivaxxers. De presentatrice van het Sinterklaasjournaal meldde maandagochtend op Radio 538 dat de goedheiligman is ingeënt en mogelijk zelfs al een boosterprik heeft ontvangen.

Hart van Nederland bericht dat geharnaste vaccinatiehaters dit nieuws nauwelijks aankunnen. Zij vinden dat “het kinderfeest” wordt misbruikt. Een enkeling besluit Sinterklaas dit jaar zelfs te boycotten omdat hij is ingeënt. “Wij vieren dit jaar maar kerst.” (Misschien is het beter om haar niet te vertellen dat de Kerstman vorig jaar al werd gevaccineerd.)

De ophef doet denken aan de cultuuroorlog die dit weekend in de VS oplaaide nadat Big Bird uit Sesamstraat bekendmaakte te zijn ingeënt. Conservatieven beschuldigden de Amerikaanse neef van Pino onder meer van communistische sympathieën.

Vorige week is in de VS begonnen met het inenten van kinderen vanaf 5 jaar. Sesamstraat kent een lange traditie van het aanmoedigen van vaccinaties. Zo werd Big Bird in 1972 al ingeënt tegen de mazelen.

Geef een reactie

Laatste reacties (77)