13

Antoinette Hertsenberg journalist van het jaar

Berichtgeving over kredietcrisis en de DSB Bank in het bijzonder levert Tros Radar-presentatrice de titel op

Antoinette Hertsenberg van het TROS-programma Radar is door het vaktijdschrift Villamedia magazine uitgeroepen tot journalist van het jaar 2009. De berichtgeving over de kredietcrisis in het algemeen en de DSB Bank in het bijzonder leverde haar de titel op. Dat maakte de hoofdredacteur van het blad donderdag bekend.

Hertsenberg ontvangt de prijs die bij de titel hoort op 12 januari uit handen van minister Ronald Plasterk (Media) in Pulchri Studio in Den Haag.

 
“Onder leiding van Hertsenberg heeft het programma een journalistieke topprestatie geleverd door consequent, zorgvuldig en langdurig de gevolgen in kaart te brengen van de handelwijze van de DSB Bank. Daarbij maakt TROS Radar maximaal gebruik van de hulp van kijkers en bezoekers van de website”, aldus de jury.

 
De redactie van Villamedia magazine en een speciale adviesraad, die bestaat uit Cisca Dresselhuys, Ad van Liempt, Tony van der Meulen en Tonie van Ringelestijn, kiest jaarlijks de journalist van het jaar. Eerder ging de titel naar Joris Luyendijk, Ben Rogmans en Bram Vermeulen.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)