46

Antonie Kamerling overleden

Acteur leed aan depressies

Acteur Antonie Kamerling is woensdag 6 oktober overleden. De 44-jarige acteur pleegde zelfmoord. Zijn vrouw Isa Hoes en zwager Albert Verlinde stelden een verklaring op dat Kamerling in diverse interviews al liet doorschemeren aan depressies te lijden. “Helaas heeft de geboden hulp niet geholpen.”

Kamerling laat zijn vrouw, actrice Isa Hoes en twee kinderen, Merlijn en Vlinder, achter.

Kamerling begon zijn acteercarrière in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden als personage Peter Kelder. Daarna speelde hij in diverse films en theaterstukken. Voor zijn rol in de De Kleine blonde dood (1993) werd hij genomineerd voor de Gouden Kalf. Ook speelde hij in de film All Stars (1997) en scoorde toen onder zijn artiestennaam Hero een hit met ‘Toen ik je zag’.

De afgelopen jaren nam vooral zijn toneelcarrière een opmars. Zo had hij een hoofdrol in Turks Fruit en Sunset Boulevard. Vanaf 15 februari zou hij de planken opgaan in de musical Herinnert u zich deze nog!?

Kamerling was een groot voorvechter voor een beter milieu. Vorig jaar speelde Kamerling in de musical Sunset. De hoofdrol vergde veel van zijn leven. In MIND Magazine beschrijft hij die periode als een ‘diep dal’. “Hel op aarde, zo voelde het de laatste drie maanden. […] Ik was geen vader, geen partner en voor mezelf was ik er ook niet”, zei hij toen. “Maar als je het overleeft: it makes you stronger. Alles wat ik heb, waardeer ik meer.”

NOS: Acteur Antonie Kamerling overleden

Geef een reactie

Laatste reacties (46)