Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Antwerpen vaardigt strengere coronaregels uit

  •  
22-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
handwerpen
De Antwerpse burgemeester Bart De Wever heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanaf zaterdag geldt er onder meer een registratieplicht in de horeca.
Op markten en kermissen wordt het dragen van een mondkapje verplicht. Ook in alle publiek toegankelijke ruimtes moeten Antwerpenaren een mondmasker op. Een uitzondering geldt er voor mensen die eten en drinken. Als zij opstaan om naar de wc te gaan, moet de gezichtsbedekking wel op.
Antwerpen neemt de extra maatregelen omdat het aantal Covid-19-gevallen weer flink is toegenomen in België. Een op de drie coronagevallen is in de regio-Antwerpen. De afgelopen zeven dagen werden er 328 personen positief getest in Antwerpen. Vorige week waarschuwde de Belgische viroloog Marc van Ranst al dat de tweede golf is begonnen.
Donderdag overlegt de Nationale Veiligheidsraad in België over de maatregelen tegen de corona-epidemie. Mogelijk worden eerdere versoepelingen weer teruggedraaid.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.