Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

ANWB voert actie tegen 'autobelasting'

  •  
12-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_ANWB_ANWB_Vrijwilligers_300
Directeur ANWB noemt automobilisten 'passieve groep die zelf vaak geen idee heeft hoeveel ze precies betalen' 
De ANWB lanceert dinsdag een online rekenmodule, waarmee autobezitters kunnen uitrekenen hoeveel belasting ze jaarlijks betalen. Met deze ‘Autobelastingchecker’ wil de belangenclub automobilisten in het geweer te krijgen tegen het kabinet, dat 1 miljard euro extra wil ophalen bij automobilisten. Dat meldt het AD.
Het AD citeert ANWB-directeur Guido van Woerkom: 
“Automobilisten dragen via accijnzen, motorrijtuigenbelasting, BTW en afschrijving BPM al enorme bedragen bij aan de schatkist. Het is alleen een passieve groep die zelf vaak geen idee heeft hoeveel ze precies betalen. Wij willen hen graag meer bewust maken.
Volgens Van Woerkom gaat per 100 gereden kilometers 10 euro naar de schatkist. Door hun kenteken, provincie en te rijden kilometers in te vullen, krijgen automobilisten op de site van de ANWB te zien waar zij op uitkomen.
Van Woerkom stelt in het AD dat automobilisten geen ‘waar voor hun geld’ krijgen, omdat het kabinet minder investeert in asfalt.
Het kabinet wil 1 miljard euro ophalen door accijnzen op lpg en diesel te verhogen, belasting te heffen op oldtimers en heel zuinige auto’s niet meer te ontzien. Daarnaast verhogen provincies ook hun opcenten.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.