Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Apenhuis in Duitse dierentuin in de as gelegd: geen overlevenden

  •  
01-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
GERMANY - ZOO - ANIMALS - FIRE

© 2020-01-01 01:00:00 Firemen work at the burned-out monkey house of the zoo in Krefeld, western Germany, on early January 1, 2020. Fire ripped through the monkey house at Krefeld zoo on New Ye

Bij een brand in de dierentuin van het Duitse Krefeld, vlakbij Venlo, zijn alle mensapen in het apenhuis omgekomen. In het apenhuis dat in 1975 werd geopend, verbleven onder meer gorilla’s, chimpansees en orang-oetans. Het naastgelegen gorillaverblijf, waar zeven gorilla’s wonen, ontsnapte wel aan de ramp, meldt Der Spiegel.
Kort na middernacht werd er alarm geslagen. Op het moment dat de brandweer arriveerde, stond het apenhuis al in lichterlaaie. De politie vermoedt dat een papieren lampion in het apenverblijf de oorzaak is geweest voor de brand.
De brandweer houdt er volgens de WDR ook rekening mee dat de brand is ontstaan door vuurwerk. Via Twitter roept de politie ooggetuigen op zich te melden.
In verscheidene Duitse steden waren tijdens de jaarwisseling vuurwerkvrije zones. Die werden in veel gevallen ingesteld om de historische binnensteden van plaatsen als Aachen en München te beschermen.
De dierentuin blijft op nieuwjaarsdag gesloten.
Update – 2 januari: Moeder en dochters verdacht in fatale brand dierentuin
Een moeder en haar twee dochters hebben zich gemeld bij de politie in Krefeld. De vrouwen erkenden in de buurt van de dierentuin wensballonnen te hebben opgelaten. Het drietal kocht de ballonnen, een soort lampionnen voorzien van kaarsen, via internet en wist niet dat deze in Duitsland verboden zijn.
De drie vrouwen worden verdacht van brandstichting door nalatigheid, maar zijn niet gearresteerd. Er hangt ze een gevangenisstraf van vijf jaar of een boete boven het hoofd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.