Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Apotheek naar politie wegens racistische klanten

  •  
21-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
rac_300.jpg
Medewerkers in Enschede worden dagelijks uitgescholden: "Nergens is het zo erg als hier"
Een apotheek in Enschede is helemaal klaar met het racistische gedrag van autochtone klanten die medewerkers verwensingen naar het hoofd smijten als ‘kuthoofddoekje’ en ‘ga terug naar je eigen land’. De apotheek gaat vanaf nu steevast aangifte doen.
“We werken in een team van acht. Vier dragen een hoofddoek. Er zijn mensen die per se niet geholpen willen worden door ‘die doeken’, zoals ze genoemd worden. Dat raakt mij diep,” veklaarde Angelique Rake van de apotheek tegenover de Weekkrant. Het racistisch gedrag bij de bewuste vestiging van de landelijke keten in Enschede Noord loopt de spuigaten uit. “Nergens is het zo erg als bij ons. Zelfs elders in Nederland kennen ze dit soort excessen niet. Ik heb de directeur hierover gesproken en hij staat volledig achter ons. Hij vindt het ook goed dat ik met dit verhaal naar de krant stap. Het moet maar eens afgelopen zijn.”
RTEmagicC_602ac0be60.jpg
Bij de deur hangt nu een pamflet waarop klanten worden gewaarschuwd: “Bij discriminerend gedrag of uitlatingen die discriminerend van aard zijn, doen wij aangifte bij de politie.”
De apotheek heeft al eens aangifte gedaan tegen een klant die zich racistisch gedroeg. Daarop volgden excuses maar volgens Rake waren die weinig oprecht. 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.