15

App in omloop om hooikoortsplant uit te moorden

Wie de ambrosia via de app detecteert, waarschuwt automatisch de gemeente

Het hooikoortsseizoen kan zomaar eens twee maanden langer duren vanwege de ambriosia. De hooikoortsplant die bekend staat als een bestrijdende plant, gedijt steeds beter in Nederland meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Als we niets doen, zal de hooikoortsplant zich steeds verder over ons land verspreiden. En omdat Ambrosia pas laat bloeit (vanaf augustus tot en met oktober) kan het hooikoortsseizoen hierdoor zelfs één tot twee maanden langer gaan duren.”

De NVWA heeft inmiddels een app gemaakt waarmee de plant kan worden opgespoord. Wie de app Ambrosia Melder download, geeft ook gelijk de locatie van de plant door aan de gemeente die vervolgens de plant kan verwijderen.

De ambrosiaplant komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika maar valt steeds vaker op in Nederland. De meeste hooikoortspatiënten zijn er allergisch voor. Wie de plant zelf in zijn achtertuin vindt,wordt aangeraden om de plant te verwijderen. Daarbij moet bedekkende kleding en handschoenen worden gedragen. In het bloeiseizoen wordt ook aangeraden een mondkapje en een veiligheidsbril te dragen.

BNR: Gespot: de hooikoortsplant uitmoord-app

cc-foto: Bob in swamp
Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)