14

&… Apple ontwijkt massaal belastingen

Bill Clinton en Barak Obama zij aan zij ... Suu Kyi gaat toch eed afleggen ... Spaanse economie krimpt minder dan gevreesd

Meer nieuws van vandaag

Apple ontwijkt massaal belastingen – Technologiebedrijf Apple ontwijkt via een wirwar aan vennootschappen de fiscus. Dat onthult The New York Times. Zo lopen veel geldstromen in de Verenigde Staten via Nevada, een staat met een vennootschapsbelasting van 0 procent. Dat is veel minder dan in Californië, de eigenlijke thuisbasis van Apple. (Volkskrant)

Bill Clinton zij aan zij met Barack Obama – De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton heeft zondag voor het eerst in deze verkiezingscampage zij aan zij gestaan met Barack Obama, de huidige president. In McLean, in de staat Virginia, deed Clinton een hartstochtelijke oproep voor Obama’s herverkiezing.
“Barack Obama verdient het om te worden herkozen”, aldus Clinton (65) ten overstaan van ongeveer vijfhonderd Obama-aanhangers. “Ik denk dat hij goed bezig is. We gaan vooruit met dit land en we gaan, onder leiding van Obama, de goede kant op.” (Volkskrant)

Suu Kyi gaat toch eed afleggen – Oppositieleidster Aung San Suu Kyi gaat toch de eed afleggen in het parlement van Birma. Suu Kyi had eerder de eed geweigerd omdat ze het oneens was met de formulering van de eed. Suu Kyi was onlangs in het parlement gekozen na een jarenlang verbod op haar partij. De winnares van de Nobelprijs voor de Vrede zei journalisten in haar partijkantoor dat ze de eed zo snel mogelijk gaat afleggen ”omdat het de wens is van het volk”. (NU.nl)

Spaanse krimp minder erg dan gevreesd – De Spaanse economie is in het eerste kwartaal met 0,3 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat maakte het Spaanse statistiekbureau maandag bekend.
De krimp was minder hevig dan economen hadden gevreesd. De achteruitgang was even sterk als in het voorgaande kwartaal. Door de twee achtereenvolgende kwartalen met krimp is er officieel weer sprake van een recessie in Spanje. (BNR)

Geef een reactie

Laatste reacties (14)