Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Arabische schone gekroond tot Miss USA 2010

  •  
17-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
missusa2010_300.jpg
Rima Fakih (Miss Michigan) is van Libanese afkomst
Het is voor het eerst dat een moslima de schoonheidswedstrijd wint. Fakih stelde dat ze bij de Miss Universe verkiezingen kiest voor de outfit van Pocahontas om de oorspronkelijke bewoners van Amerika te eren.
Ook gaf ze aan te vinden dat anti-conceptiemiddelen onderdeel moeten zijn van het ziekenfonds. Haar opmerkingen staan in contrast met die van een beruchte finaliste vorig jaar, de Californische blondine Carrie Prejean, die homo-vijandige opmerkingen maakte.
“Dit is historisch,”  verklaarde Imad Hamad van het American-Arab Anti-Discrimination Committee. “Dit toont de grootsheid van Amerika, hoe iedereen een kans heeft het te maken.
In de Amerikaanse media wordt ze ook wel de eerste miss die moslima is genoemd. Dat lijkt onjuist. Ze zou uit een gemengd christelijk-islamitische familie komen. Thuis werden feestdagen van beide religies gevierd, heeft ze verklaard. 

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.