Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Arabische zangeres verovert Israëlische harten

  •  
06-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
In het verdeelde Israël won de Arabische Nissren Kader het Hebreeuwse programma 'Eyal Golan is Calling You'
Nissren Kader, een Arabische zangeres uit Haifa, heeft het Hebreeuwse televisieprogramma ‘Eyal Golan is Calling You’ gewonnen. Ze won de harten van de Israëli’s door ‘Mizrahi liederen’, culturele liederen van Mizrachi-Joden, te zingen. Ondanks vele kritieken kon zij de prijs in de wacht slepen doordat ze, naast haar fantastische stem, de Hebreeuwse nummers met bezieling zong.
Een trotse Kader verklaart:
Ik ben zo trots: Ik ben de eerste Arabier die een Hebreeuws zang programma wint. Ik had nooit durven dromen dat zij me zo leuk zouden vinden. Ik ben een Arabische burgen in een staat waar problemen en onenigheid heerst tussen Joden en Arabieren, maar zij zagen iets anders. Zij zagen een andere kant.
Hoewel het programma bekritiseerd is vanwege de keuze voor Kader, heeft het ook veel lof gekregen. Kader zong de Hebreeuwse liederen vol emotie en bezieling, aldus één van de kijkers.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.