Laatste update 13:27
8

Arbodienst ‘Goed’ opnieuw in de fout

Arbodienst Goed, die eind juni nog in opspraak kwam na het versturen van een wel bijzonder ongepaste brief, is opnieuw in de fout gegaan. Ze publiceerden namelijk op hun website de logo’s van bedrijven die helemaal geen gebruik maken van hun diensten.

Toen de Volkskrant op 4 juli berichtte over de arbeidsdienst, hebben ze daarbij vermeld dat Goed onder meer de voetbalclub AZ hielp bij ziekteverzuim. De krant baseerde dit op de website van Goed, waar AZ vermeld stond onder het kopje ‘klanten’. Na publicatie van de verslaggeverscolumn van de Volkskrant, bleek dit echter helemaal niet te kloppen.

AZ liet aan de krant weten dat ze de arbodienst op dit moment niet in dienst hebben, en ‘dit voor zover bekend ook in de afgelopen jaren niet het geval is geweest’. Toen opnieuw gezocht werd naar het logo van AZ op de website van Goed bleek die ineens ook verwijderd te zijn samen met het logo van enkele andere ‘klanten’. De Volkskrant publiceerde direct een rectificatie:

Eerder kwam Goed al in het nieuws door een brief die ze verstuurd hadden aan een kankerpatiënt waarin teksten stonden als ‘wist je dat jouw werkgever tot maximaal 12 jaar kosten houdt als een medewerker ziek uit dienst gaat? Dat kan zomaar een half miljoen euro kosten. En daar wordt niemand blij van’. Ook meende de arbodienst dat de huisarts ‘er helemaal niet over ging’ of de patiënt het een periode rustig aan mocht doen op haar werk.

Je kunt het veel dingen zeggen over deze arbodienst, maar ‘goed’ is er niet een van.

Lees ook: Arbodienst zegt sorry na onfatsoenlijke brief

Geef een reactie

Laatste reacties (8)