Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Architect Vogelnest-stadion onder huisarrest

  •  
05-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Chinese Ai Weiwei mag van de overheid niet naar Sjanghai afreizen
Ai Weiwei, China’s bekendste moderne kunstenaar en co-architect van het Vogelnest-stadion, het symbool van de Olympische Spelen in Peking in 2008, is onder huisarrest geplaatst. Weiwei mag van de Chinese overheid niet naar Sjanghai afreizen, waar hij een feest wilde organiseren.
Weiwei kondigde via twitter aan een feest te organiseren in zijn studio in Sjanghai. Zijn studio wordt binnenkort afgebroken, als gevolg van de politieke activiteiten van de kunstenaar, meldt de Tijd.
Weiwei verwachtte duizenden bezoekers op zijn feest. De Chinese overheid is nu bang dat het feest uit zal lopen op een protest tegen het regime.
China lijkt zich niets aan te trekken van de internationale druk die is ontstaan nadat  de Chinese dissident Liu Xiaobo begin oktober de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, die in gevangenschap zit voor de publicatie van een pamflet voor democratische hervormingen.
cc-foto: Andy Miah

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.