Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Argentijnse Senaat stemt tegen legalisering abortus, maar de geest is uit de fles

  •  
09-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
42131625140_d6211df41a_z
Na een indrukwekkende campagne en massademonstraties waarbij honderdduizenden mensen de straat op gingen, heeft de Argentijnse Senaat enkele uren geleden toch met een kleine meerderheid tegen de legalisering van abortus gestemd. Nadat het Argentijnse Huis van Afgevaardigen eerder al nipt voor het legaliseren van abortus stemde, sneuvelde het voorstel in de Senaat waar 31 senatoren voor stemden, 38 tegen en twee senatoren zich van stemming onthielden.
Abortus is op dit moment verboden in Argentinië, behalve na een verkrachting of als het leven van een vrouw in levensgevaar is. Vrouwen zien zich daardoor genoodzaakt om via clandestiene kanalen hulp te zoeken. Volgens de overheid gaat het om 350.000 illegale abortussen per jaar, met tientallen doden tot gevolg. Het nieuwe wetsvoorstel zou abortus in de eerste veertien weken van een zwangerschap legaliseren, maar onder zware druk van een heftige tegencampagne door onder meer de katholieke kerk, besloot een meerderheid van Senatoren tegen te stemmen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.